November 7, 2024

Sūkṣuma Śarīra and Adṛṣṭa realm

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ “Σε αυτό το σώμα, το όρος Μερού (η σπονδυλική στήλη) περιβάλλεται από επτά νησιά· υπάρχουν ποτάμια, θάλασσες, βουνά, χωράφια και άρχοντες των χωραφιών επίσης. Σε αυτό υπάρχουν μάντεις και σοφοί· όλα τα αστέρια και οι πλανήτες επίσης. Υπάρχουν ιερά προσκυνήματα, ναοί και θεότητες που προεδρεύουν των ναών. Ο ήλιος και η σελήνη, πράκτορες της δημιουργίας και της καταστροφής, επίσης κινούνται σε αυτό. Ο αιθέρας, ο αέρας, η φωτιά, το νερό και η γη είναι επίσης εκεί. Όλα τα όντα που υπάρχουν στους τρεις κόσμους βρίσκονται επίσης στο σώμα· περιβάλλοντας το Μερού, ασχολούνται με τις αντίστοιχες λειτουργίες τους. Εκείνος που γνωρίζει όλα αυτά είναι γιόγκι· δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.”

Adṛṣṭa

  1. Adṛṣṭa αναφέρεται στο “απρόβλεπτο, μη παρατηρημένο ή μη σκεπτόμενο”.
  2. Η αρετή ή το κακό ως η τελική αιτία ευχαρίστησης ή πόνου.
  3. Επίσης είναι το “αόρατο” και χρησιμοποιείται για να περιγραφεί η Θεά, θηλυκή ενέργεια του δημιουργημένου σύμπαντος. Το “αόρατο” (σώμα της ευδαιμονίας), σύμφωνα με τον στίχο 1.34-37 του Ciñcinīmatasārasamuccaya.
  4. Adṛṣṭa κυριολεκτικά σημαίνει ‘το αθέατο’. Η αθέατη δύναμη που καθοδηγεί την ανθρώπινη μοίρα. Η επιτυχία ή η αποτυχία εξαρτάται από την αρμονία αυτής της δύναμης με τις προσπάθειές μας. Αυτή η λέξη χρησιμοποιείται με την έννοια του ‘κάρμα’ ή της μοίρας (το αποτέλεσμα των πράξεων, καλών ή κακών, που έγιναν). Η λέξη χρησιμοποιείται μερικές φορές για να υποδηλώσει μόνο την αξία, που αποκομίζεται από τον εκτελεστή καλών πράξεων.



You cannot copy content of this page