October 30, 2023

Prāṇa & Brain

Την ενεργεια μας τη δίνει πρώτα η αναπνοή. Η αναπνοή είναι η βασικότερη ζωτική λειτουργία του σώματός μας η οποία μας κρατά εν ζωή. Η αναπνοή είναι αυτή που φέρει μέσω του αέρα τη ζωτική ενεργεια, στον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος με τη σειρά του κάνει χρήσιν αυτής της ενέργειας για τις διαφορές λειτουργίες του. Η που μεταφέρεται γίνε ηλεκτρική. Ο εγκέφαλος παράγει και κάνει χρήση για τις λειτουργίες του ηλεκτρική.

Ο εγκέφαλος χωρίζεται σε 3 μέρη, το πρώτο μέρος του εγκεφάλου είναι αυτό που συνδέεται με την επιβίωση τα ένστικτα και την επιβίωση το δεύτερο μέρος του εγκεφάλου είναι αυτό που συνδέεται με τη λογική και το συναίσθημα είναι το μέρος του εγκεφάλου που έχουν σχεδόν όλα τα θηλαστικά, και τέλος έχουμε το εμπρός μέρος του εγκεφάλου το τρίτο μέρος του εγκεφάλου το οποίον αναπτύχθηκε πολύ πιο πρόσφατα από ότι τα προηγούμενα 2 και είναι το ανθρώπινο μέρος του εγκεφάλου η συνείδηση.

Μόνο όταν έχουμε αρκετή ηλεκτρική ενεργεια και ψυχικη θέληση μπορούμε να ενεργοποιήσουμε αρμονικά και τα 3 μέρη του εγκεφάλου μας. Το τρίτο μέρος το ανθρώπινο μέρος του εγκεφάλου αυτό που συνδέεται με τη συνείδηση είναι άμεσα συνδεδεμένο με τη ψυχή μας.

Συμπέρασμα για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε σωστά και καλά τα 3 μέρη του εγκεφάλου χρειαζόμαστε ενεργεια μέσω της αναπνοής. Για αυτόν το λόγο η πραναγιάμα και όλες οι πρακτικές της είναι αυτές που θα φορτίσουν τον εγκέφαλό μας. Θέλουμε συνεχή φόρτιση για να εξελιχθούμε. Όσο παραμένουμε μόνο στις ανάγκες της επιβίωσης μας τον ένστικτο μας τότε ηλεκτρική δεν μεταφέρεται στα άλλα 2 μέρη του εγκεφάλου. Όσο παραμένουμε στο δεύτερο μέρος του εγκεφάλου τότε παραμένουμε παγιδευμένοι ανάμεσα στα συναισθήματα και τη λογική. Όταν ξεπεράσουμε αυτό το μέρος αρχίζοντας την αναζήτηση της ψυχής αρχίζοντας εσωτερική αναζήτηση, αφυπνίζοντας υπαρξιακά ερωτήματα τότε αρχίζουμε να μπαίνουμε στο τριτο μερος του εγκεφαλου το ανθρώπινο της συνείδησης.

Όμως όλοι έχουμε αναλαμπές υπαρξιακών ερωτημάτων, αφύπνισης, ωστόσο όσων παραμένουν ως αναλαμπές δεν μας αποκαλύπτεται η ψυχή.




You cannot copy content of this page