Marilena Shyama Shakti

July 13, 2022 in Meditation, Science

ΑΓΓΕΛΟΙ

Post placeholder image

‘’ΕΝ ΑΥΤΩ ΕΚΤΙΣΘΗ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΤΑ ΕΝ ΤΟΙΣ ΟΥΡΑΝΟΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΑ ΟΡΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΟΡΑΤΑ, ΕΙΤΕ ΘΡΟΝΟΙ ΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΑΡΧΑΙ ΕΙΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑΙ, ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙ’ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΕΚΤΙΣΤΑΙ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΣΤΙ ΠΡΟ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝ ΑΥΤΩ ΣΥΝΕΣΤΗΣΕ’’ (Κολ. 1:16-17)


Άγγελος σημαίνει αυτός που φέρνει νέα – αγγελιαφόροι – και ήταν πάντα μεσολαβητής στην επικοινωνία των ανθρώπων με το Θεό. Αυτή η ονομασία είναι για ένα συγκεκριμένο τάγμα, εν τούτοις όμως καθιερώθηκε και όλα τα ουράνια τάγματα αποκαλούνται έτσι. Σκοπός τους είναι η μετάδοση του φωτός και της γνώσης από το ένα τάγμα στο άλλο μέχρι να φτάσει σε εμάς, όπως επίσης και η φροντίδα για τη σωτηρία των ανθρώπων.


Οι άγγελοι δεν έχουν φύλο γιατί είναι ενταγμένοι στην πνευματική υπόσταση. δεν έχουν ανάγκη από υλική τροφή, ανάπαυση και δεν πεθαίνουν. είναι ταχύτατοι στις εργασίες και κινήσεις τους αλλά όχι πανταχού παρόντες. Έχουν την ικανότητα να τελειοποιούνται ολοένα και περισσότερο, έχουν γνωστικές ικανότητες και δύναμη. Προγνωριζουν το μέλλον μόνο αν τους επιτραπεί από το Θεό.


Υπάρχουν αμέτρητες μαρτυρίες στις οποίες άνθρωποι είχαν την εμπειρία εμφάνισης αγγέλων σε αυτούς. Σε αυτές τις εμφανίσεις είναι ιδιαίτερες αλλά όχι και τόσο σπάνιες. Συνήθως εμφανίζονται με ανθρώπινη μορφή και μιλάνε, βαδίζουν η στέκονται, μεταφέροντας τη γνώση ή πληροφορίες που πρέπει να λάβουμε.

‘’Ο ΠΟΙΩΝ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΦΛΟΓΑ’’ (Ψαλμ. 103:4)


H πνευματική διάσταση του ανθρώπου είναι άμεσα και απόλυτα συνδεδεμένη με τον κόσμο των ανώτερων οντοτήτων. Όλες οι θρησκείες και διάφορα πνευματικά συστήματα, αναγνωρίζουν την ύπαρξη αγγέλων. Σχεδόν όλες αυτές οι θρησκείες πιστεύουν στην ιεραρχία της δημιουργίας η οποία έχει ως πρώτο στην δημιουργία τον πνευματικό κόσμο και μετά τον υλικό και στο τέλος τον άνθρωπο. Έτσι οι άγγελοι είναι αρχαιότερα και τελειότερα όντα αφού υπάγονται στον πνευματικό κόσμο και στην αρχή της δημιουργίας. Έχουν δώσει ένα όνομα για το δημιουργό και την ταξινόμηση σε βαθμίδες ολόκληρης την ύπαρξης και τα επίπεδα του κόσμο. Το πλήθος των αγγέλων είναι οργανωμένο και διακρίνετε σε διάφορα τάγματα. Κάθε τάγμα έχει μια ιδιαίτερη λειτουργική ‘εργασία’ και έχει δικό του όνομα.


ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ / ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΓΓΕΛΩΝ ΕΙΝΑΙ:

1 – Σεραφείμ. Τα Σεραφείμ είναι η πρώτη ομάδα και ανώτερη πιο κοντά στο φως. Είναι σε άμεση επαφή με το Θεό και είναι φτιαγμένοι από καθαρό φως και αγάπη. Παρουσιάζονται με 6 φτερά και 4 κεφάλια. Το όνομα προέρχεται από το εβραϊκό ραφα που σημαίνει θεραπευτής και το σερ που σημαίνει ανώτερο ων, φύλακας άγγελος. πλαισιώνουν το θρόνο του Θεού.
2 – Χερουβείμ. Αυτοί είναι οι πολυόμματοι άγγελοι οι οποίοι βρίσκονται στην δόξα του Θεού.
3 – Θρόνοι. Έχουν την σοφία και τη γνώση των ουρανών όπως και οι 2 πιο πάνω ομάδες.
4 – Κυριότητες. Είναι υπεύθυνοι για την σωστή εκτέλεση των καθηκόντων των υπόλοιπων ομάδων. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι οι μεταφορείς της χάρης του Θεού.
5 – Δυνάμεις. Είναι παρά το πλευρό των ηρώων και δίπλα από αυτούς που πολεμούν για το καλό. δίνουν θάρρος και δύναμη.
6 – Εξουσίες. Λένε ότι είναι οι πρώτοι άγγελοι που δημιούργησε ο Θεός. Έχουν ως σκοπό να σταματάνε κάθε προσπάθεια για εξουσία του σκότους πάνω στο φως. Είναι οι προστάτες στις απόκρυφες περιοχές σκότους. Ιδίωμα τους όπως και των 2 πιο πάνω ομάδων είναι η διευθέτηση των μεγάλων πραγμάτων και των θαυμάτων.
7 – Αρχές. Είναι οι οντότητες οι οποίες προστατεύουν χώρες και έθνη και θρησκείες.
8 – Αρχάγγελοι. Οι πιο γνωστοί στους ανθρώπους. Είναι οι μεταβιβαστές των αποφάσεων του Θεού. Θεωρούνται οι πιο σημαντικοί μεταβιβαστές ανάμεσα στον άνθρωπο και το Θεό. Διαρκώς έχουν ως σκοπό την καταπολέμηση του σκότους σε όλα τα επίπεδα.
9 – Άγγελοι. Είναι οι πιο κοντινές στον άνθρωπο πνευματικές οντότητες. Είναι με μεταβιβαστές των μηνυμάτων ανάμεσα στον άνθρωπο και το θεό. Υπάρχει άπειρος αριθμός αγγέλων με τον καθένα το σκοπό του. Αυτών των τριών ομάδων είναι να εκτελούν θειες υπηρεσίες.

Μαριλένα Σιαμμά – Εκπαιδεύτρια Γιόγκα και Τάντρα απο το περιοδικό PURPLE στήλη ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ 2008
You cannot copy content of this page