Marilena Shyama Shakti

July 13, 2022 in Science

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 1

ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
Εμφανίζεται στην εποχή μας, τη δεκαετία του 1930, μέσα από τις εργασίες του Άγγλου γιατρού Ε. Μπαχ (1886-1936), βακτηριολόγος και ομοιοπαθητικός γιατρός, πριν ασχοληθεί με τις θεραπευτικές ιδιότητες των λουλουδιών, είχε γίνει γνωστός από την ανακάλυψη αριθμού εμβολίων σχετικά με χρόνιες εντερικές παθήσεις. Οι αναζητήσεις του για πιο φυσικές μεθόδους θεραπείας κατέληξαν στο να δημιουργήσει προς το τέλος της ζωής του το σύστημα των ανθοϊαμάτων που φέρει το όνομά του.

Αυτός ο ασυνήθιστος τρόπος με τον οποίο ανακάλυψε τα ιάματά του ο E. Μπαχ, τρόπος πολύ ανάλογος με τις διαισθητικές μεθόδους που χρησιμοποιούν και σήμερα οι ανά τον κόσμο ερευνητές και κατασκευαστές ανθοϊαμάτων, φαίνεται ότι δεν είναι τόσο ασυνήθιστος στη φύση. Όσοι έχουν ζήσει στην εξοχή γνωρίζουν ότι τα ζώα, όταν είναι άρρωστα, αναζητούν συγκεκριμένα φυτά σαν τροφή τους, φυτά που συμβαίνει να είναι ακριβώς αυτά που χρειάζονται για να θεραπευτούν. Το ίδιο μπορεί να συμβαίνει σε πολύ μικρά παιδιά, αν αφεθούν στην εξοχή.

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΧΝΑ ΠΟΙΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΣΥΧΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΤΟΝΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ.

Ο ρόλος των λουλουδιών στη θεραπεία και την εναρμόνιση των καταστάσεων της ψυχής δεν είναι κάτι που πρώτο ανακάλυψε η εποχή μας, αλλά συναντάτε επίσης σε αρχαίες γνώσεις και πρακτικές. Ίχνη τους έχουν επιβιώσει μέχρι τις μέρες μας, με τη μορφή συνηθειών και εθίμων. Αναφέρουν για παράδειγμα, ότι δεν είναι ίσως τυχαίο το ότι δεχόμαστε ή προσφέρουμε λουλούδια στις σημαντικές στιγμές της ζωής μας, συχνά μάλιστα, συγκεκριμένα είδη. Αναφορές στη χρήση ανάλογων ενεργειών τόσο του φυτικού, με τη μορφή των ανθέων, όσο και του ορυκτού βασιλείου με χρησιμοποίηση κρυστάλλων, πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων και μετάλλων για λόγους ψυχοπνευματικής κάθαρσης και ενδυνάμωσης, ο αναγνώστης συναντά σε πολλά αρχαία κείμενα.


TΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

H ανθοθεραπεία ανήκει στις “εναλλακτικές” προσεγγίσεις. Τα ενεργά συστατικά και ο τρόπος δράσης των ανθοθεραπευτικών σκευασμάτων δεν μπορούν να ανιχνευτούν σε μοριακό επίπεδο ούτε να διερευνηθούν με τα υπάρχοντα επιστημονικά μέσα, εκτός αν χρησιμοποιηθούν και πάλι ενεργειακές μέθοδοι, όπως π.χ. η φωτογραφική μέθοδος Κίρλιαν.

Η δράση τους όμως γίνεται εμφανής από τα αποτελέσματά τους. Τα ανθοϊάματα έχουν μια σαφή ευεργετική επίδραση στην ψυχοδιανοητική κατάσταση του ανθρώπου και μπορούν να αποτελέσουν πραγματική θεραπεία σε ψυχολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα. Ακόμα, είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για προφύλαξη από τις βλαβερές συνέπειες του στρες, με τις ποικίλες μορφές που αυτό εκδηλώνεται.

Περισσότερα για τις ευεργετικές τους ικανότητες αλλά και τον τρόπο χρήσης τους θα μάθουμε σε ένα από τα επόμενα άρθρα. Μπορείτε να περιμένετε μέχρι τότε προσφέροντας λουλούδια στους αγαπημένους σας, προσφέροντας έτσι εσωτερική χαρά και ιδιαίτερη ενέργεια!

Μαριλένα Σιαμμά – Εκπαιδεύτρια Γιόγκα και Τάντρα απο το περιοδικό PURPLE στήλη ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ 2008
You cannot copy content of this page