Marilena Shyama Shakti

April 24, 2008 in Tantra

ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

ΈΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΓΙΟΓΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ.

Υπάρχουν ατελείωτα κρυμμένα μυστικά στους ατελείωτους παράλληλους κόσμους που υπάρχουν μαζί με αυτό τον φαινομενικό στον οποίο βρισκόμαστε, που παραμένουν ανεκδήλωτα. Το κρυμμένο κλειδί σε όλα αυτά τα μυστικά και τις χαμένες έννοιες είναι ο νόμος του συντονισμού. Ο συντονισμός είναι από την άλλη μεριά εύκολο να γίνει κατανοητός για το δυτικό μυαλό που βασίζεται τόσο πολύ στην επιστήμη. Υπό το φως του συντονισμού, οι μεταφορές και τα σύμβολα αμέσως αρχίζουν να γίνονται κατανοητά καθώς ανοίγουν την πόρτα σε πραγματικότητες που αλλιώς θα έμεναν κρυμμένες.

Τι είναι συντονισμός?
Ο νόμος του συντονισμού εκφράζει τον τρόπο με τον οποίο δύο ή περισσότερα, άμεσα διαφορετικά, αντικείμενα ή φαινόμενα επικοινωνούν επειδή είναι συνδεδεμένα και με αυτό τον τρόπο γίνονται ένα. Οι δεσμοί που συνδέουν τα πάντα μέσα στο σύμπαν (φυσικά αντικείμενα, διανοητικές διαδικασίες, ψυχολογικά φαινόμενα, πνευματικά επίπεδα, όλα τα οποία ελέγχονται) βασίζονται στην διαδικασία του συντονισμού.

Η γενική προσέγγιση στη φυσική επιστήμη είναι ότι όλα είναι μια δόνηση. Το κενό διάστημα κυμαίνεται σύμφωνα με συγκεκριμένους νόμους, ανάμεσα στην ύπαρξη και τη μη-ύπαρξη. Τα κβάντα (μία μικρή αδιαίρετη μονάδα ενέργειας) τα οποία είναι το αποτέλεσμα κινήσεων δόνησης του κενού διαστήματος είναι φανταστικά, για παράδειγμα δεν υλοποιούνται ως αληθινά μόρια, τα οποία να μπορούν να παρατηρηθούν. Χρειάζονται συγκεκριμένο όγκο και ενέργεια ούτως ώστε να έχουν υλική υπόσταση.

Το σύμπαν, από το μικρότερο άτομο μέχρι και τους μεγαλύτερους γαλαξίες, είναι φτιαγμένο από διαφορετικά αποτελούντα στοιχεία και φαινόμενα. Το κοινό τους στοιχείο είναι ότι όλα κινούνται. Γιατί όλα κινούνται είναι κάτι ως προς το οποίο η μοντέρνα επιστήμη δεν έχει απάντηση, αλλά έχει κάνει κάποια πρόοδο στο να εξηγήσει το πώς τα πράγματα κινούνται.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το φαινόμενο του συντονισμού πρώτα ξεκινά όταν οι συχνότητες των συστημάτων μετάδοσης και λήψης είναι πολύ κοντά ή ταυτόσημες. Στην Γιόγκα η διαδικασία του συντονισμού πρωταρχικά παράγεται και διατηρείται μέσω μόνιμα εστιασμένης προσήλωσης (χωρίς κόπο διανοητικής συγκέντρωσης). Μέσω του συντονισμού είναι δυνατόν για τις κοσμικές συχνότητες (δονητικές ενέργειες), οι οποίες συνέχεια εκπέμπονται ως κοσμικά κύματα από γαλαξίες και πλανήτες, να λαμβάνονται από μια αντίστοιχη εστίαση στο διακριτικό ανθρώπινο σώμα, με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο ένα ραδιόφωνο μπορεί να συντονιστεί σε διαφορετικές ραδιοφωνικές συχνότητες. Μέσω του συντονισμού συμβαίνει μία μεταφορά διακριτικής ενέργειας, από την πηγή που εκπέμπει στον παραλήπτη. Η ενέργεια που λαμβάνεται φέρνει όλα τα χαρακτηριστικά της πηγής μετάδοσης σε πολλά διαφορετικά επίπεδα, όπως: Φυσικά μοτίβα, συγκεκριμένη ενέργεια, αισθήματα, εσωτερικές καταστάσεις, γενικές πληροφορίες, ιδέες, κλπ. Με αυτό τον απλό τρόπο και υφιστάμενο συμπαντικό νόμο, μπορούμε πολύ εύκολα στην γιόγκα να συντονιστούμε με ευεργετικές ενέργειες οι οποίες θα επιφέρουν στο σωματικό, συναισθηματικό, διανοητικό επίπεδο πληροφορίες και ικανότητα εξέλιξης μας. Με βάση αυτό το νόμο γνέφε η διαδικασία σε όλα τα συστήματα γιόγκα, τις σωματικές άσκησης, τις αναπνευστικές άσκησης και ιδιαίτερα το διαλογισμό. Επίσης η μουσική και το υλικό επίπεδο στο οποίο ζούμε πάντα συντονίζετε με τις ενέργειες που εκπέμπουν στο σύμπαν με την πηγή του, είτε θετική η αρνητική.

Έτσι θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο κάθε τι που εξασκούμε, μιλάμε, φοράμε η έχουμε γύρω μας, ακόμη και τους ανθρώπους με τους οποίους συναναστρεφόμαστε. Το κάθε τι συντονίζετε με την ανάλογη ενέργεια και εμείς με την επαφή μας λαμβάνουμε μέσα μας αυτές τις δονήσεις ενεργειών.

Εάν θέλετε να είστε χαρούμενοι, τότε συντονιστείτε με το κάθε τι που σας προκαλεί αυτή τη διάθεση και κατάσταση, εάν πάλι θέλετε να είστε γεμάτοι ζωντάνια τότε συντονιστείτε με χρώματα, μουσικές και ανθρώπους που θα σας βοηθήσουν σε αυτό τον συντονισμό. Και προπάντων συντονιστείτε με τον εσώτερο σας εαυτό και την βαθύτερη του αλήθεια!

Μαριλένα Σιαμμά – Εκπαιδεύτρια Γιόγκα και Ταντρα απο το περιοδικό PURPLE στήλη ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ




You cannot copy content of this page