Marilena Shyama Shakti

July 13, 2022 in Science

ΑΝΘΟΘΕΡΑΠΕΙΑ 2

Post placeholder image

ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΥΚΟΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, ΕΝΤΟΥΤΟΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΩΝ
Τα ανθοϊάματα προκύπτουν από την τοποθέτηση υγιών, ώριμων λουλουδιών συγκεκριμένων φυτών σε νερό και την έκθεσή τους στον ήλιο για ορισμένες ώρες και μόνον λίγα από αυτά παρασκευάζονται με τη μέθοδο του βρασμού. Στη συνέχεια το νερό αναμεμειγμένο με μπράντι που αποτελεί το μητρικό διάλυμα για την παρασκευή της μορφής με την οποία το ανθοϊαμα συνήθως θα καταναλωθεί. Μερικές σταγόνες που λαμβάνονται 3 – 4 φορές την ημέρα είναι η συνήθης δοσολογία για τα περισσότερα ανθοϊάματα, η διάρκεια όμως της συνιστώμενης χρήσης τους μπορεί να ποικίλει πολύ, μέχρι και εβδομάδες ή και μήνες, ανάλογα με το πρόβλημα. Δεν δημιουργούν παρενέργειες στον οργανισμό και είναι ασφαλής η λήψη τους σε όλες τις περιπτώσεις και σε κάθε ηλικία, χωρίς να εξαιρούνται ευαίσθητες ομάδες όπως οι έγκυες, τα βρέφη, οι πολύ ηλικιωμένοι ή οι βαριά άρρωστοι.

ΤΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΧΡΗΣΗ, ΝΑ ΑΠΑΛΥΝΟΥΝ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΕΚΤΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.

TΑ ΑΝΘΟΪΑΜΑΤΑ ΜΠΑΧ
Τα ανθοϊάματα που έγιναν γνωστά στη χώρα μας, κυρίως κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, είναι τα Ιάματα του Bach. Τα ιάματα αυτά, που καλύπτουν ένα βασικό φάσμα απαιτήσεων κατά την άσκηση της ανθοθεραπείας, μπορεί κανείς να τα βρει σε ένα μεγάλο αριθμό φαρμακείων και να τα προμηθευτεί χωρίς ιατρική συνταγή, καθώς δεν υπάρχουν κίνδυνοι από τη χρήση τους.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ, Η ΟΠΟΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΗ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΧΝΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

TΑ ΙΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΜΠΑΧ:
Κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες η ανθοθεραπεία γνώρισε σημαντική εξάπλωση και συγχρόνως εμπλουτίστηκε με ένα μεγάλο αριθμό νέων ανθοϊαμάτων που έχουν ήδη διευρύνει σημαντικά τις δυνατότητές της. Στα 38 ανθοϊάματα του Δρ. Bach έχουν ήδη προστεθεί τα ιάματα της Καλιφόρνια, του Pegasus, της Αυστραλίας, και πολλά άλλα Aντί του όρου “ανθοϊαμα” (“flower remedy”) που είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά από τον Ε. Μπαχ οι νεώτερες ανακαλύψεις χρησιμοποιούν τον όρο “flower essence” (“πεμπτουσία του άνθους”). Eκτός από τα ιάματα που προέρχονται από άνθη υπάρχουν τώρα και ιάματα από άλλα υλικά, όπως π.χ. κρυστάλλους και διάφορα είδη πετρωμάτων, τα λεγόμενα gem elixirs, ακόμα και από το φως αστερισμών και γαλαξιών (starlight elixirs). Ένα αρκετά πλούσιο συγγραφικό υλικό σχετικά με τα ιάματα και εκπαιδευτικά προγράμματα σε πολλά μέρη του κόσμου προσφέρονται για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτό το νέο ενεργειακό σύστημα. Λόγω της σημαντικότητας των αποτελεσμάτων της, η θεραπεία αυτή έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον μέρους της επιστημονικής κοινότητας και αρχίζει έτσι να συστηματοποιείται η έρευνα από πλευράς όσων γιατρών και επαγγελματιών του χώρου της υγείας φαίνονται να κατανοούν τα οφέλη και τις δυνατότητες της ανθοθεραπείας.

Μαριλένα Σιαμμά – Εκπαιδεύτρια Γιόγκα και Τάντρα απο το περιοδικό PURPLE στήλη ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ 2008
You cannot copy content of this page