Marilena Shyama Shakti

September 17, 2008 in Yoga

ΔΙΑΣΗΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ

Post placeholder image

Περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι εξασκούν γιόγκα στην Αμερική και 7 εκατομμύρια άνθρωποι κάνουν γιόγκα στην Ευρώπη. Ανάμεσα του είναι διάφοροι stars η διασημότητες. Πολλοί και πασίγνωστοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, μουσικοί και άλλοι καλλιτέχνες όπως ο Sting, Madonna, Richard Gere, Angelina Jolie, Jane Fonda, Cameron Diaz, Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Danny Glover κ.α. Πολλοί από αυτούς εξασκούν τη γιόγκα για να διατηρούν σε καλή κατάσταση το σώμα τους και την υγεία τους, άλλοι πάλι την εξασκούν για πνευματικούς και πιο εσώτερους σκοπούς. άλλοι πάλι γιατί είναι στη μόδα, είτε για να διαχειριστούν καλά την ενέργεια τους ή για να σώσουν την ψυχή τους. η γιόγκα είναι μια πανάρχαια πρακτική και επιστήμη που παρέσυρε με την μαγεία της ακόμη και διασημότητες.

Τι λένε για τη γιόγκα?

Cate Blanchett (ηθοποιός) – προτείνει ότι ‘η ηλιακή ενέργεια, το νερό της βροχής, το ποδήλατο, η παιδεία και η γιόγκα μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα και τον πλανήτη μας…’ Εξασκείται κυρίως στις τεχνικές pranayama που τις θεωρεί και αναγκαίο εργαλείο για κάθε ηθοποιό. εξασκεί γιόγκα 1 φορά τη βδομάδα.

Richard Gere (ηθοποιός) – έχει πει ‘ειλικρινά πιστεύω ότι αν όλοι οι άνθρωποι του κόσμου έκαναν γιόγκα, τα περισσότερα προσωπικά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουν θα είχαν λυθεί…’ Είναι ακόλουθος του Βουδισμού και προσωπικός φίλος του Dalai Lama και ασκούμενος στην γιόγκα για πάνω από 20 χρόνια.

Peter Gabriel (μουσικός, τραγουδιστής, συνθέτης) – εξασκεί τη γιόγκα και το διαλογισμό περίπου 30 χρόνια. σε συνέντευξη του στο περιοδικό Rolling Stone λέει ‘η μουσική μου δεν θα ήταν αυτή που είναι αν δεν είχα τη λογοτεχνία την ποίηση και τη γιόγκα. η γιόγκα και η μουσική έχουν αυτό το κοινό, ενώνουν το σώμα με την ψυχή και μας κάνουν πιο ευαίσθητους, πιο χαρούμενους, πιο υγιείς, πιο δημιουργικούς. βασίζονται στην αρμονία. το ίδιο το Σύμπαν είναι σε λειτουργία με του νόμους της αρμονίας…’’

Christy Turlington (μοντέλο) – η ίδια λέει ότι δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς τη γιόγκα. Έχεις σπουδάσει θρησκεία και φιλοσοφία και κατάφερε να συνταιριάσει τις πεποιθήσεις της με την δουλεία της στη μόδα.

Karrem Abdul-Jabbar (μπασκετμπολίστας) – χρησιμοποιεί τεχνικές γιόγκα στην εκπαιδεύσει του ιδίου και της ομάδας του. λέει, ‘’οι συμπαίκτες μου πιστεύουν ότι έκανα κάποιο συμβόλαιο με τον διάβολο, αλλά ήταν η γιόγκα που έκανε την εκπαίδευση μου τόσο τέλεια. Δεν θα υπήρχε κανένας άλλος τρόπος για να παίξω τόσο πολύ καιρό όσο έπαιξα, χωρίς τη γιόγκα…’

Oprah (παρουσιάστρια) – είναι πολύ πιστή και έτσι προσφέρει στην ομάδα των συνεργατών της μαθήματα γιόγκα δυο φορές τη βδομάδα! Αφιέρωσε ένα τμήμα του show της στην γιόγκα και έχει καταγράψει στην ιστοσελίδα της τα οφέλη της γιόγκα, μαζί με μαρτυρίες διασημοτήτων.

Madonna (τραγουδίστρια) – η μεγάλη σταρ δηλώνει, ‘η γιόγκα είναι μία μεταφορά για τη ζωή. Και πρέπει να την ακολουθείς με αργό ρυθμό. Δεν κάνει να βιάζεσαι. Δεν μπορείς να πηδήσεις στην επόμενη άσκηση πριν κατακτήσεις αυτήν που προσπαθείς. Βρίσκεις τον εαυτό σου σε μειονεκτική θέση, αλλά δεν μπορείς εσύ να κρίνεις τον εαυτό σου. Απλά πρέπει να παίρνεις μια βαθιά ανάσα και να αφήνεσαι. η γιόγκα είναι μια εργασία με τον νου, με το σώμα και με την ψυχή εδώ και πολλά χρόνια…’ Η Madonna εξασκεί γιόγκα εδώ και 13 χρόνια.

Sting (τραγουδιστής – συνθέτης) – είναι ο πιο ένθερμος ασκούμενος στη γιόγκα στον κόσμο των διασημοτήτων. Πατέρας 6 παιδιών, ακολουθεί τη μακροβιοτική διατροφή, εξασκεί τον διαλογισμό και την τάντρα γιόγκα. Ο ίδιος μαζί με τη γυναίκα του εξασκούνται στην γιόγκα για να διατηρούν την υγεία τους, την καλή ζωή και την ενέργεια που απαιτούν οι δραστηριότητες τους. Ο ίδιος λέει ‘…όταν κάνω διαλογισμό , ακούω μέσα μου μουσική όλη την ώρα. μερικές φορές κοντεύω να τρελαθώ από’ αυτό το φαινόμενο από χαρά, απόλυτη ησυχία ακούω μουσική. Ακούω ρυθμούς, μελωδίες, ακούω πούλια να κελαηδούν, ζω στην αύρα του κόσμου. δεν είναι ποτέ κενή. Η γιόγκα αυξάνει αυτήν την κατάσταση και είναι μεγάλη έμπνευση για εμένα…’

Μαριλένα Σιαμμά – Εκπαιδεύτρια Γιόγκα και Τάντρα απο το περιοδικό PURPLE στηλή ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ 2008
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You cannot copy content of this page